Woningen Fase 1 en 2 - Nieuw Gelle Meddo verkocht

Alle woningen die gerealiseerd zijn of nog gebouwd zullen worden in de eerste twee fasen van nieuwbouwproject Nieuw Gelle in Meddo, 38 woningen totaal, zijn verkocht. De huizen van Fase 1 zijn opgeleverd en deels bewoond, de contouren van enkele kavels van Fase 2 zijn te zien, de oplevering van de 22 woningen van deze tweede nieuwbouwfase zal medio 2022 zijn. De verkoop van de tweede fase is snel gegaan, sneller nog dan die van Fase 1. Thoma Enning Makelaars regelt de verkoop van de te bouwen woningen. 

 

Tekst en foto’s: Van de redactie 

“Bijzonder detail is dat voor de woningen van Fase 1 veel belangstelling bestond van mensen met roots in Meddo. Dat komt, denken we, omdat vóór dit bouwplan natuurlijk twaalf jaar lang niet gebouwd is hier. In 2009 is wijk Greverkamp gerealiseerd, in een crisistijd, daarna is er geen nieuwbouw meer geweest in Meddo”, legt kandidaat makelaar Timon Klanderman uit. Hij vervolgt: “De kopers van de woningen van Fase 2 komen veelal uit de Achterhoek met een enkele ‘uitschieter’ naar elders uit Nederland. Opvallend is dat geen stedelingen maar mensen uit dorpen uit het westen van ons land naar de Achterhoek trekken. Het naoberschap is hen wel bekend. Mensen zijn op zoek naar nieuwbouw in een rustige omgeving.” 

Snel 
Woningen voor starters, geschakelde twee-onder-een-kap huizen en kavels voor vrije architectuur en ontwikkeling van woningen in de eerste twee fasen zijn verkocht. Timon: “De bouw van Nieuw Gelle Fase 1 is begonnen nadat alle woningen en kavels verkocht waren. Dat gebeurt nu dus ook met de tweede fase. Deze woningen waren heel snel verkocht, sneller nog dan de huizen van Fase 1.” 

Vervolg
De woningen die in Fase 1 zijn gerealiseerd zijn deels bewoond, mensen zijn druk bezig met het aanleggen van tuinen. Grote voertuigen rijden af en aan, rondom de woningen is het nog vrij kaal. De woonhuizen zijn ruim gesitueerd met veel ruimte voor groen en bestrating, wat nog aangelegd moet worden. Tegenover de nieuwe wijk ligt een groot stuk maïsland. Timon wijst en geeft aan: “Voor Nieuw Gelle staat nog een vervolg op de planning op deze locatie. Vergelijkbare plannen met een gevarieerd aanbod voor meerdere doelgroepen. Wanneer deze fase of fasen gepland worden hangt af van de ontwikkelaar Hoornstra Bouw uit Doesburg.”

Dronten
Yvonne en Martien Hermans zijn vanuit Dronten naar Meddo verhuisd. Martien zegt: “We konden hier een stuk grond kopen voor een redelijke prijs en zo hebben we onze droom gerealiseerd, een vrijstaand huis in een mooie omgeving met veel natuur en rust.” De Drontenaren genieten van de fijne sfeer in de buurt. “Altijd klaar om elkaar te helpen, een vriendelijk woord en vooral geen stress. We gaan hier een heerlijke periode van ons leven invullen!” 

Leuke mix
Dion Boeijink komt uit Meddo en heeft zich gevestigd in Nieuw Gelle. “Ik wilde graag in Meddo blijven omdat het een gezellige en betrokken gemeenschap is en mijn werk, de sportvereniging en vrienden en familie zijn in de buurt.” Dion heeft de informatieavond bezocht en hij kent Timon Klanderman, die ook in Meddo woont. “Het is leuk dat er veel variatie in de huizen is en er daardoor ook verschillende generaties zijn komen te wonen. Het is een leuke mix en dat komt de buurt denk ik ten goede. Tijdens de bouw was iedereen betrokken met elkaar en werd er flink informatie uitgewisseld.” 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward