Thea Karis nieuwe voorzitter SOSW ’t Gasthuus

Sinds een paar maanden is Thea Karis voorzitter van de Stichting Ontmoetingscentrum Senioren Winterswijk (SOSW). In het stichtingsbestuur zijn verder de ouderenbonden KBO, PCOB, Wenters Plus en STOA vertegenwoordigd. Thea Karis is 74 en woont ruim vier jaar in Winterswijk.

Van de redactie Foto: Franz te Loo

Over Winterswijk als haar nieuwe woonplaats is ze bijzonder enthousiast. “Wonen in Winterswijk was de beste keus die ik kon maken. Winterswijkers zijn echt geweldig; ik ga ook niet meer verhuizen. Na vele omzwervingen door Nederland ben ik met zeer veel genoegen in dit prachtige dorp neergestreken. Ik heb nog nooit zo heerlijk gewoond.”

 

Warm bad

In haar werkzame leven was ze peuterleidster, doktersassistente, medisch analiste, secretaresse en office manager. “Ik heb al deze functies met zeer veel plezier vervuld. Nu ik gepensioneerd ben, heb ik al die drukke steden verlaten en de rust en de gezelligheid van het oosten des lands opgezocht. Het westen werd me te druk; mijn laatste woonplaats was Den Haag. Ik ben in een warm bad gestapt en heel fijn ontvangen in Winterswijk.”

 

Bruggenbouwer

De SOSW heeft door de coronacrisis nog maar vier maanden gebruik kunnen maken van ontmoetingscentrum ’t Gasthuus, maar hoopt zeer binnenkort weer open te kunnen voor de Winterswijkse senioren. “Ik hoop als nieuwe voorzitter de mensen eerdaags te kunnen ontmoeten in ’t Gasthuus, zodra het allemaal weer kan. Daar verheug ik me echt op. Ik wil me graag verdiepen in de ouderen in Winterswijk en zal ook regelmatig aanwezig zijn in ’t Gasthuus.” Ze is een bruggenbouwer. “Ik wil graag contact hebben met de mensen, zodat ik snel weet wat er speelt en op welke manier ik kan bijdragen aan de doelstelling van SOSW: een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de oudere inwoners.”

 

Nu al nader kennis maken met Thea Karis? Een vraaggesprek met haar is te zien op internet: https://www.youtube.com/watch?v=BZGFBeI_FR8

Bekijk andere artikelen

arrow_upward