‘Bij Peter’ Souvenirs met een koninklijk tintje

Het winkelbestand in Winterswijk wordt uitgebreid met een souvenirwinkel. Peter ten Hagen begint aan de Torenstraat 1-03 zijn nieuwe zaak ‘Bij Peter – geschenken & souvenirs’.

Tekst: Betty Wassink Foto: Franz te Loo

‘Bij Peter’ is voor eigenaar Ten Hagen het resultaat van zijn zoektocht naar uitbreiding van zijn bedrijfsactiviteiten. Print- en drukwerk blijft hij doen als vanouds. “Alle bedrijfsactiviteiten van CP Winterswijk gaan over in ‘Bij Peter Print- & Drukwerk’. Daar voeg ik nu ‘Bij Peter geschenken & souvenirs’ als bedrijfsuitbreiding aan toe.”

 

Assortiment met eigen lijn

Dat Winterswijk een populaire toeristische bestemming is, leidde tot deze keuze. “Door wat marktonderzoek kwam ik al snel tot de conclusie, dat hier bijna geen souvenirs te verkrijgen zijn. ‘Dat wordt mijn ding’, dacht ik.”

 

In de nieuwe zaak zijn niet alleen souvenirs, maar ook Winterswijk- en Achterhoek-gerelateerde produkten te verkrijgen. Peter: “Het wordt een vrij breed assortiment. Met Winterswijkse, Achterhoekse en ‘I love Holland’- souvenirs. Zeker ook voor de Duitse consument. Het moet wel de sfeer van het ouderwetse souvenirwinkeltje overstijgen.”

 

Peter werkt aan een eigen lijn mokken met zelf ontworpen afbeeldingen. “Ik noem het de boerderijlijn en de wildlijn bijvoorbeeld. Daarnaast wordt er een ‘Geef- Winterswijk-cadeau’-box ontwikkeld. En natuurlijk ook de leuke Achterhoekse produkten. Shirts en hoodies met grappige Achterhoekse teksten. Dat is niet alleen toerist-gericht, maar ook heel leuk voor Winterswijkers en Achterhoekers.”

 

Traffic

Peter is blij met de ligging van zijn winkel tussen het VVV-inspiratiepunt en het koopcentrum. “De toerist die vanaf de VVV voor een kop koffie naar het centrum gaat, passeert ‘Bij Peter’. En door de verbinding met het Vrijheidspark zal het hier in de Torenstraat ook drukker worden.” Dat de zaterdagmarkt deels ook voor zijn deur plaatsvindt, levert de nodige extra traffic op volgens Peter.

 

Koninklijk tintje

‘Bij Peter’ wordt een winkel vol leuke hebbedingen, souvenirs maar vooral ook originele geschenken voor als je je vrienden of familie van buiten Winterswijk wil verrassen, zo vat Peter het samen. “Souvenirs met een koninklijk tintje,” zegt hij gekscherend. Hij is nog maar amper bekomen van de dag, dat hij tot zijn grote verrassing een koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld. Deze week wordt de winkel ingericht. Streven is om rond 1 juni de deuren te openen.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward