Winterswijk in actie voor Oekraïne, doe mee op zondag 3 april!

Kom naar het Vrijheidspark, dat op 3 april van 12 tot 19 uur volledig in het teken staat van “Winterswijk in actie voor Oekraïne“ met als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen, dat vooral hier lokaal wordt ingezet om goede hulp te kunnen bieden aan Oekraïners die hier onderdak krijgen. 


Van de redactie

Er zijn optredens van artiesten in uiteenlopende genres van pop/soul tot hip hop. En er is volop ruimte voor een vrijmarkt. Een ieder die spulletjes of eigengemaakte lekkernijen wil verkopen voor het goede doel wordt opgeroepen zich te melden. 

Winterswijkse Uitdaging
Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Winterswijkse Uitdaging, die zich tot het uiterste inspant voor goede opvang en begeleiding van Oekraïnse vluchtelingen, die in Winterswijk zijn gearriveerd en nog zullen komen. Vrijwilligers begeleiden en helpen al veel Oekraïners in Winterswijk. De Winterswijkse Uitdaging staat er garant voor dat iedere gedoneerde euro lokaal wordt ingezet ter ondersteuning van en hulp aan de vluchtelingen. Ook de opbrengst van een optreden van de Winterswijkse formatie Crawatte op 27 maart in Café Bolwerk wordt gedoneerd.

Opening: theatraal ooggetuige
Het benefiet evenement wordt op 3 april om 12 uur geopend door Ksenia van Veen, geboren in Kharkiv in het oosten van de Oekraïne. Haar moeder is geboren in Oekraïne, haar vader in Rusland. Op haar 17e ontvluchtte ze de USSR om na omzwervingen in Nederland haar thuis te vinden. Ksenia laat toehoorders in het Vrijheidspark drie kwartier ‘theatraal ooggetuige’ zijn van de huidige situatie in haar geboortestreek. Daarna is er vooral veel muziek en uiteraard zijn er drink- en eetkramen aanwezig zijn. Iedereen – van podiumbouwer, muzikant tot horeca-ondernemer – werkt geheel belangeloos mee aan het evenement, dat een initiatief is van Winterswijkers in samenwerking met onder andere Boogie Woogie, de ABH-City vereniging, de Winterswijkse Uitdaging en vele lokale sponsoren.

100 collectebussen 
In aanloop naar het evenement zijn er door ABH-City inmiddels collectebussen geplaatst bij ondernemers in het winkelcentrum en daarbuiten. ABH-voorzitter Peter ten Hagen laat weten, dat dat in goede samenwerking snel geregeld was. “Benno Koldeweij van Rouwmaat Combi kwam met het idee, dat we snel konden uitvoeren. Het winkelend publiek kan tot en met 2 april een donatie doen in een van de honderd collectebussen bij onze ondernemers.”  

Deelnemen aan de vrijmarkt?  
Wil je spullen, koekjes, cakejes, ranja, knutselwerkjes verkopen ten bate van het goede doel? Meld je dan aan bij Henk Jan Freriks via email info(at)podesta.nl.  Geef bij de aanmelding aan hoeveel ruimte je nodig hebt. Neem op de dag zelf een dekentje of tafeltje en/of parasol mee ter inrichting van je kraam. Graag aanmelden uiterlijk 1 april 2022.

 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward