KunstOer: kunst, erfgoed, Pinksteren

Het begint een traditie te worden, na enkele jaren van gedwongen stilte, dat tijdens de pinksterdagen het meerdaags kunstevenement KunstOer plaatsvindt. Een heel pinksterweekend bomvol kunstexposities op mooie erfgoedlocties in en om Winterswijk.


Van de redactie         foto’s: PR KunstOer

Dit jaar bij het Keunenhuis, Molen Bataaf, het Raadhuis, ’t Brookert, Wereld van Wenters, Theekoepel De Tuinkamer en Boerderij Tuunteman. De bijzondere verbinding tussen deze monumentale plekken en beeldende kunst in combinatie met de rijke natuur in het culuurhistorische coulisselandschap maakt KunstOer uniek.

Hout
Dit is het eerste jaar, dat er een molen mee doet. Molen Bataaf, mooi gerestaureerd en met een rijke geschiedenis, is voor kunstenares Carla Rump een prachtige plek om te exposeren. Haar houten beelden sluiten perfect aan bij de geschiedenis van de molen waar hout een belangrijke rol in speelt. Haar meer dan levensgrote beelden krijgen een plaats buiten en haar kleinere werk is binnen te bewonderen.

Keunenhuis
Op het eeuwenoude erf van het Keunenhuis zijn in de ‘schoppe’ kunstwerken te zien in een prachtige combinatie met de omringende oude gebouwen. Op de zaterdag van KunstOer is er een demonstratie van de keramische techniek ‘raku stoken’. Het Keunenhuis in het Woold is van grote cultuurhistorische waarde; geheel in originele en complete staat. In het Sniedershuus op het erf wordt bijzondere kleding getoond van Trudi de Kreek. 

Thee drinken
In de theekoepel, gelegen op een klein landgoed in engelse landschapsstijl, is kunst en vormgeving te zien, die te maken heeft met thee drinken en kleine gerechtjes. Keramiste Inge Simonis gebruikt de natuur en architectuur als inspiratiebron: “Waarom zou je koffie of thee drinken uit een massa geproduceerd kopje?” 

Toegangskaarten
KunstOer vindt plaats op zaterdag 4 juni van 14 tot 17 uur en op de beide pinksterdagen 5 en 6 juni van 11 tot 17 uur. Naast de kunstexposities zijn er ook workshops, lezingen, natuurrondleidingen, demonstraties en muzikale optredens. 

Vanaf begin mei zijn toegangskaarten à 5 euro te koop bij het VVV Inspiratiepunt. Bij de toegangskaart, die toegang geeft tot alle locaties, krijg je een kunstboekje met uitgebreide informatie over de erfgoedlocaties, de kunstenaars en het randprogramma. Kijk voor het volledige programma t.z.t. op de website. 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward