Toerist in eigen woonplaats Inspiratie voor thuisblijvers

Als thuisblijvende Winterswijker hoef je je niet te vervelen in deze vakantieperiode. Er is nog zoveel te ontdekken en te beleven in Winterswijk. De aktiviteitenagenda op de site van 100%Winterswijk puilt uit en biedt zeker ook voor de eigen inwoners heel veel keuze ter inspiratie.

 

door Betty Wassink (met dank aan 100%Winterswijk)   foto: 100% Winterswijk / Annet Piek

Fietstochten, museabezoek, wijn-, bier- of whiskyproeverijen, het kan allemaal in onze eigen achtertuin. Workshops, rondleidingen of een bezoek aan een ambachtendag bij het Achterhoeks Openluchtmuseum bij Erve Kots. Genoeg inspiratie voor inwoners om zich toerist in eigen omgeving te voelen. Een paar tips voor zondag 31 juli.

Veengebied
Op zondag 31 juli is er een ochtendwandeling met de boswachter, die je de sfeer van het hoogveengebied laat proeven. Het grensoverschrijdende veengebied is vrij toegankelijk via een plankenpad, maar eenieder die meer wil weten over het wel en wee van wat er leeft, kan op deze zondagochtend mee met de boswachter. Zo’n zondagochtendwandeling is voor deelnemers een ware ontdekkingstocht. Tijdens de excursie wijst de gids op insecten, vogels, kikkers en wellicht een ree of een spoor van een vos. Het vertrek is om 9.30 uur bij de parkeerplaats aan de Kuipersweg. Het duurt tot ongeveer 11.00 uur. Bedekkende kleding en een anti-muggenmiddel wordt aangeraden, evenals stevig schoeisel. Belangstellenden moeten zich wel even van tevoren aanmelden via de website www.natuurmonumenten.nl , zoekterm Wooldse Veen. Kosten: 10 euro voor niet-leden, leden Natuurmonumenten betalen 7 euro.

Fietstocht Het Museum

Voor de fietsliefhebbers organiseert de Vereniging Het Museum op 31 juli een fietstocht door de bosrijke omgeving en een stukje Duitsland. Onderweg wordt op bepaalde plekken wat verteld over bijzonderheden die er zijn. “De fietstocht is geschikt voor e-bikes, maar de snelheid wordt bepaald door fietsers die het zonder elektrische ondersteuning moeten doen”, zo staat vermeld op de aankondiging. Deelname is gratis. Het vertrek is om 9.30 uur bij de parkeerplaats bij de Museum Fabriek op bedrijventerrein Morsepoort aan de Laan van Hilbelink.

Voor tuinliefhebbers

Ook op zondag 31 juli zijn de Open Tuindagen. Vijf particuliere tuineigenaren stellen dan hun pareltjes open en delen hun liefde voor tuinieren. Tuin de Bosuil aan de Blekkinkhofweg in het Woold is het laatste weekend van augustus en september open voor publiek. Kortom: volop aanleiding om de website van 100%Winterswijk te bezoeken voor een zomervakantie thuis.

www.100procentwinterswijk.nl

 

 

 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward