Fotowedstrijd & fietstocht agrarisch landschap

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan houdt de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA) tot begin december een fotowedstrijd.

door Betty Wassink           Bron: VALA

Voor de wedstrijd kunnen per seizoen foto’s worden ingestuurd, die passen bij het werk van de agrarische natuurverening. Het gaat daarbij om de thema’s agrarisch cultuurlandschap en de flora en fauna, als ook over de werkzaamheden van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Vier seizoenen
Elk seizoen selecteert de jury, die bestaat uit Rob Geerts, Jan Stronks en Rina Scharpert, uit alle inzendingen de drie beste foto’s, die daarmee naar de finale gaan. In de eerst twee seizoenen zijn al 54 foto’s ingestuurd. De genomineerde foto’s uit het winterseizoen en het voorjaar zijn gepubliceerd op de website van VALA. Op 8 december worden de winnende foto’s uit de dan twaalf finalisten bekend gemaakt tijdens een fotolezing, als afsluiting van het jubileumjaar.

Foto insturen
Voor het zomerseizoen kunnen nog tot 1 september foto’s worden ingestuurd. De inzendtermijn voor de herfst eindigt op 1 december. De foto’s moeten in het genoemde seizoen zijn genomen. Per seizoen kunnen maximaal drie foto’s per persoon ingezonden worden via foto(at)de-vala.nl. Meer over de spelregels en voorwaarden: www.de-vala.nl/fotowedstrijd.

Landschapsfietstocht
Een mooie gelegenheid om mooie plaatjes te schieten is de landschapsfietstocht op 20 augustus, georganiseerd door Particulier Agrarisch Natuurbeheer (PAN). “Via verharde en onverharde paden gaan we geologisch door de tijd. Van het zanderige landschap dat 120 jaar geleden is ontgonnen, tot wel dertig meter diep en 240 miljoen jaar terug in de tijd, met zicht op wat vroeger zee was,” zo belooft de organisatie. Aanmelden voor de tocht van 35 kilometer door de verschillende landschapstypen in Winterswijk kan nog tot 7 augustus. Deelname is gratis. Meer informatie: www.de-vala.nl/event/fietstocht-pan

www.de-vala.nl

 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward