Dierenartsenpraktijk Wenters laagdrempelig voor mens en dier

Met dat als uitgangspunt is Dierenartsenpraktijk Wenters al sinds 2008 actief. In dat jaar begon de in 1994 afgestudeerde Ron Jansen zijn praktijk aan de Gasthuisstraat. Dat pand werd in de loop der jaren echt te klein voor de inmiddels vier dierenartsen en drie assistentes en voor de dienstverlening die dit gedreven veterinaire team haar patiënten en hun eigenaren wil bieden.

Tekst: Wim Aalderink Foto: Franz te Loo

Met het betrekken van de oude Marechausseekazerne aan de Haitsma Mulierweg konden alle wensen van het team worden ingevuld, zelfs zodanig dat er nu ruimte is voor zes dierenartsen en vier vaste assistentes.

De praktijk

‘Wenters’ is een volledig zelfstandig opererende dierenartsenpraktijk die met zes artsen en vier assistentes, aangevuld met twee oproepkrachten voor de weekenden, vrijwel altijd beschikbaar is voor de patiënten. Maandag tot en met vrijdag is er op afspraak spreekuur tussen acht uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds, op zaterdag kun je tussen negen en twaalf terecht en spoedgevallen worden altijd behandeld, 24/7.
Daarnaast zijn ze ook een aantal uren per week voor kleine consulten te vinden in de dierenspeciaalzaken “De Voerboer” in Aalten en “Menno’s Dierenwereld” in Varsseveld. Ook is er wekelijks een pluimveespreekuur, uitgevoerd door een externe pluimveespecialist.

Twee van de zes dierenartsen houden zich, naast kleine huisdieren, ook bezig met grote huisdieren zoals koeien, schapen en paarden. De andere vier houden zich dus alleen bezig met kleine huisdieren, maar juist bij deze doelgroep komt het aan op laagdrempeligheid en gemoedelijkheid. Zowel de patiënt als zijn of haar menselijke begeleider zijn toch vaak enigszins gespannen. Zij hebben dus beide baat bij een omgeving die is ingericht op begrip, rust, aandacht en oprechte dierenliefde. Deze aandacht is er zeker ook als er afscheid genomen moet worden van een huisdier. Voor euthanasie is een ruimte met aangepast licht beschikbaar, maar kan ook in de eigen huiselijke omgeving worden geboden.

De huisvesting
“Nu je de ruimte hebt, besef je pas wat je hiervoor gemist hebt” zeg dierenarts Arjen Oldehinkel. En die ruimte is er in het prachtige, monumentale pand. Ruimte die efficiënt en volledig wordt gebruikt. Zo zijn er vier volledig ingerichte spreek-/behandelkamers, twee operatiekamers met een voorbereidingsruimte, een ruimte voor röntgenfoto’s, verblijfruimtes voor dieren die behandeld moeten worden of net behandeld zijn, een laboratorium en natuurlijk ruimte voor medicijnen en andere voorraden.

"begrip, rust, aandacht en oprechte dierenliefde"

Overgewicht
De binnenkomst in de ruime hal, de uitnodigende balie en de gescheiden wachtkamers voor honden en katten maken meteen duidelijk dat alles hier is ingericht op het welbevinden van mens en dier. Dat laatste komt ook tot uitdrukking in de aandacht voor preventie zoals begeleiding bij het bestrijden van overgewicht. Een helaas niet alleen onder mensen groeiend probleem met dezelfde consequenties zoals diabetes, hart- en vaatziektes en gewrichtsproblemen.

 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward