Energie besparen

waardebon en subsidieregeling voor woningeigenaren               

Eigenaren van een woning met een WOZ-waarde tot € 250.000 kunnen gebruik maken van de Subsidieregeling voor woningeigenaren met energiearmoede. Daarnaast ontvangen zij een waardebon van 70 euro voor energiebesparende producten voor de woning.

De subsidieregeling gold al voor woningeigenaren die de eenmalige energietoeslag via Fijnder kregen en voor woningeigenaren met een geldige Mini Manna Pas. Vanaf 15 september geldt de regeling ook voor eigenaren van een woning met een maximale WOZ-waarde van € 250.000. Zij kunnen een vergoeding van maximaal dertig procent van de kosten van de energiebesparende maatregelen krijgen. In alle gevallen moet het gaan om een woning van voor 2010 die nog geen energielabel A of B heeft. Er geldt een maximale vergoeding van 2500 euro.

Waardebon
Met de waardebon van 70 euro kan men producten zoals tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie en een energiebox aanschaffen. Men kan zelf bepalen waar ze de producten kopen. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer in de buurt. Omdat het in deze tijd extra belangrijk is om lokale ondernemers te steunen, vraagt de gemeente Winterswijk aan de woningeigenaren om de aankopen zoveel mogelijk lokaal te doen.

Eind vorig jaar ontvingen alle huurders in Winterswijk een waardebon voor deze actie. Ruim vijftig procent van de huurders deed mee met deze actie. Huurders die nog niet hebben meegedaan hebben een herinneringsbrief ontvangen en kunnen hun waardebon nog steeds gebruiken. De actieperiode is verlengd tot 31 oktober 2022.

Aanpak energiearmoede
De subsidieregeling en de waardebon zijn onderdeel van de ‘Aanpak energiearmoede’ van de gemeente Winterswijk, net als het Energiebespaarmaatje- en Energieconciërge-project. Hiermee helpt de gemeente huurders en woningeigenaren om grip te krijgen op de energierekening. “En dat is hard nodig,” vertelt wethouder Gosse Visser. “De energiekosten stijgen verbazingwekkend snel. Door middel van de subsidieregeling, de waardebon en andere initiatieven proberen we inwoners aan te sporen om minder energie te verbruiken. Je kan daarmee enorm besparen op je energierekening.”

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen inwoners terecht op de website www.duurzaamwinterswijk.nl/rrew en www.duurzaamwinterswijk.nl/energiearmoede. Voor informatie, advies en ondersteuning is ook het Centrum Duurzaam Winterswijk in het Raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein te bezoeken. Open van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur.


Mailen via duurzaam(at)winterswijk.nl of bellen: tel. 0543-543100

Bekijk andere artikelen

arrow_upward