Rode loper voor Sinterklaas

Sint en Pieten komen met de bus


Direct na aankomst met de stoomboot in de haven van het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis reizen Sint Nicolaas en zijn Pieten zaterdag 12 november door naar Sinterswijk, waar hij net als vorig jaar zal arriveren per bus. Het ontvangstcomité hoopt het bonte gezelschap rond 13.45 uur te kunnen verwelkomen in het Winterswijkse centrum.

 

De bustour is te volgen via de live vlog van de Vlogpiet. Bij aankomst in Winterswijk stapt Sinterklaas met burgemeester Joris Bengevoord in een koets voor een tour door het centrum, met als eindpunt het Raadhuis, waar de burgemeester het gezelschap officieel zal verwelkomen op het bordes.

 


 
Inkopen lokaal

De centrumondernemers zorgen er samen met de stichting St.Nicolaasactiviteiten Winterswijk voor dat er de aankomende weken veel activiteiten zijn voor de kinderen in Sinterswijk, zoals ons dorp tot 6 december heet. De winkeliers zijn blij, dat Sinterklaas ook dit jaar weer bereid is om in Sinterswijk te verblijven. Kosten noch moeite worden gespaard om het hem naar de zin te maken, want het is voor de ondernemers van groot belang dat hij zijn inkopen in de winkelstraten doet.  Peter ten Hagen is als voorzitter van de winkeliersvereniging intensief betrokken bij de voorbereidingen. “Natuurlijk wordt de figuurlijke rode loper uitgelegd, zodat hij ook volgend jaar weer zo’n geweldige ontvangst kan krijgen bij ons. Je moet je realiseren, dat de feestelijkheden en alle activiteiten voor de kinderen worden betaald door de centrumondernemers. Ook de gemeente biedt ondersteuning met het beschikbaar stellen en inrichten van de trouwzaal.”

 


 
Decembersfeer

Dat er ook in deze tijd al meer en meer kerstsfeer heerst in de straten is onvermijdelijk volgens Ten Hagen. “De kersttijd is voor de middenstand ook van groot belang. De groep consumenten die van Kerst een cadeautjesfeest maakt is groot. Dat is niet terug te dringen; de consument vraagt er om en daar spelen winkeliers uiteraard op in. Maar als ABHCity vinden we het belangrijk een mooi kinderfeest neer te zetten, dus doen we er alles aan om Sinterklaas en de Pieten fysiek in het centrum te houden. Dat gaat niet vanzelf. Er is een fijne samenwerking met de mensen van de stichting  St.Nicolaasactiviteiten, die goede contacten hebben met het pietenkorps. Die ontzorgen ons, zij doen de intocht en organiseren veel leuke andere activiteiten.” Dat begon afgelopen dagen al met vier afleveringen van het Sinterswijk TV Journaal.” (terug te kijken via de linkjes op www.100procentwinterswijk.nl/sinterklaas)

 


 
Slapen in de trouwzaal

Door dit alles hopen de ondernemers, dat Sinterklaas de cadeautjes voor de kinderen in het dorp blijft kopen, zodat er ook volgend jaar weer een mooi kinderfeest georganiseerd kan worden. “ We maken het de inkooppieten zoveel mogelijk naar de zin, maar in deze tijd is niets vanzelfsprekend.” Aan een warm onthaal zal het de Sint niet ontbreken en ook wat zijn slaapkamer betreft wordt groots uitgepakt. Dit jaar mag hij zelfs in de mooie trouwzaal in het Raadhuis slapen. Net als andere jaren is de slaapkamer weer te bezoeken en is er een uitgebreid programma van leuke activiteiten, zoals de voorleesavonden, schoentjes zetten in het PakjesRaadhuis en een letterspeurtocht in het winkelcentrum. Het programma wordt uitgebreid gepubliceerd op de site van 100% Winterswijk en is ook te vinden op de socials van @Sinterswijk.

www.100procentwinterswijk.nl/sinterklaas                             www.instagram.com/sinterswijk_winterswijk                                             www.facebook.com/Sinterswijk

Bekijk andere artikelen

arrow_upward